• Loosův interiér

  • Termin: 17. června 2017

  • Místo: Plzeň, Klatovská 19

  • Vstupné: 50Kč

Oficiální popis:

Loosův interiér na Klatovské 19 se znovu otevře u příležitosti Evropského dne židovské kultury.


Běžně nepřístupný Loosův interiér na Klatovské 19 se znovu otevře návštěvníkům, a to v sobotu 17. června. U příležitosti Evropského dne židovské kultury se budou zájemci moci zúčastnit nejen komentovaných prohlídek, v průchodu domu Huga Semlera si budou moci zároveň prohlédnout výstavu dětských kreseb z terezínského ghetta zapůjčenou Památníkem Terezín.

Výstava Maluj co vidíš představuje kresby Helgy Weissové – Hoškové, která byla jako židovské dítě během nacistické okupace vězněna v terezínském ghettu. Dále prošla několika koncentračními tábory včetně Osvětimi a Mauthausenu, kde byla osvobozena. Během svého tříletého pobytu v Terezíně vytvořila více než sto kreseb, které zachycují život v ghettu dětskýma očima. Jejich výběr si můžete prohlédnout na výstavě zapůjčené Památníkem Terezín, která bude v průjezdu domu na Klatovské 19 k vidění pouze od 10:00 do 12:45 a od 14:00 do 17:00 hodin.

Kromě výstavy se zájemci mohou zúčastnit také komentovaných prohlídek interiéru od světoznámého architekta Adolfa Loose v prvním patře domu. Jeho příběh je úzce spojený s druhou světovou válkou nejen osudem původních majitelů bytů - rodinou Huga Semlera, která byla nucena před nacisty uprchnout z Čech. Během druhé světové války zde sídlilo německé velitelství wermachtu. V květnu 1945 zde byla podepsána kapitulace. V rámci 30minutové komentované prohlídky se návštěvníci seznámí nejen s tímto příběhem. Dozví se také řadu zajímavých faktů o původním návrhu interiéru architekta Adolfa Loose.

aktuální výstavy ////////

CO JE VESTYBUL.CZ?

Portál pro českou architekturu, nabízející přehledné shrnutí všech architektonických akcí a událostí v Čechách
Vestybul slouží jako orientační výchozí bod pro zájemce o architekturu. Je rozcestníkem a ukazatelem kvalitních akcí.
Pro větší vzdělanost, pro zlepšení kvality, pro rozšíření architekturu, pro posluchače architektury.

Pořádáte akci?

Chcete propagovat?

Unikla nám Vaše akce?

-

Napište nám!

Ať už jste kdokoliv..

Pořadatel

Oslovte co nejvíce návštěníků

Ušetřete náklady za reklamu

Mějte přehled o všech akcích


Návštěvník

Všechny akce pohromadě

Nejnovější události z architektury

Žijte architekturou!

...zde se neztratíte!