• Jiná perspektiva: Christoph Gantenbein / CH

  • Termin: 04/05/2017

  • Misto: Kino Světozor, Vodičkova 41, 11000 Praha

  • Vstupne: 100 Kč / 80 Kč studenti

Jak se staví ve Švýcarsku a čím se vyznačuje práce studia, které se věnuje především rekonstrukcím a rozšířením muzejních budov? Christ & Gantenbein mají ve svém portfoliu mimo jiné rozšíření basilejského Kunstmusea či rekonstrukci a rozšíření švýcarského Národního muzea v Curychu. Zveme vás na další přednášku z cyklu Jiná perspektiva, tentokrát s podtitulem Více než 100 let.

V přednášce představí Christoph Gantenbein práci architektonické kanceláře Christ & Gantenbein z Basileje, která se zabývá architekturou jak na praktické, tak teoretické rovině. Mezi jejich nejznámější realizace patří rozšíření basilejského Kunstmusea či rekonstrukce a rozšíření švýcarského Národního muzea v Curychu. Ve svých návrzích se pohybují na hraně minimalismu a brutalismu. Za své projekty jsou mezinárodně uznávání a dostávají zakázky jak ve Švýcarsku, tak v zahraničí. Nyní pracují například na konceptech bytové výstavby ve Francii či v Německu a na přístavbě Muzea Wallraf-Ricahrtz v Kolíně nad Rýnem.

Švýcarský architekt Christoph Gantenbein se narodil v roce 1971. V roce 1998 absolvoval fakultu architektury na ETH v Curychu, hned poté založil společně s Emanuelem Christem vlastní ateliér, který v současné době zaměstnává 35 architektů. Společně také vyučovali například na Akademii architektury v Medrisiu, na Škole architektury a designu v Oslu či na fakultě architektury na ETH v Curychu. Nyní působí na harvardské univerzitě GSD (Harvard Graduate School of Design), kde se zabývají především problematikou měst.

Vstup: 100 Kč / 80 Kč studenti


Přednáška bude v angličtině bez tlumočení

Předprodej v kině Světozor

aktuální přednášky ////////

CO JE VESTYBUL.CZ?

Portál pro českou architekturu, nabízející přehledné shrnutí všech architektonických akcí a událostí v Čechách
Vestybul slouží jako orientační výchozí bod pro zájemce o architekturu. Je rozcestníkem a ukazatelem kvalitních akcí.
Pro větší vzdělanost, pro zlepšení kvality, pro rozšíření architekturu, pro posluchače architektury.

Pořádáte akci?

Chcete propagovat?

Unikla nám Vaše akce?

-

Napište nám!

Ať už jste kdokoliv..

Pořadatel

Oslovte co nejvíce návštěníků

Ušetřete náklady za reklamu

Mějte přehled o všech akcích


Návštěvník

Všechny akce pohromadě

Nejnovější události z architektury

Žijte architekturou!

...zde se neztratíte!